Op deze pagina vindt u de verschillende soorten champagne Lamoureux en hun beschrijvingen geschreven door vinoloog en wijnschrijfster Janna Rijpma.

 

 

 

Jean-Pierre Lamoureux Champagne Brut 

De verleidelijke gouden kleur overstemt direct alle gedachten. De mousse parelt zachtjes door het gouden vocht naar boven en laat een geur van amandel, vuursteen, hazelnoot en nougat achter. Al dit verleidelijks wordt prettig ondersteund door een bittertje en wat mineraliteit. De mousse is zacht. Al met al een heerlijke licht droge champagne die gastronomisch goed kan worden ingezet bij visgerechten, kip en kalfsvlees.

 

De Jean-Pierre Lamoureux Champagne Brut is verkrijgbaar in 0,375L (demie), 0,75L (standaard) en 1,5L (magnum)

De Brut is weliswaar de meest bekende champagne, desalniettemin zult u verrast zijn door zijn bijzonder zachte smaak. Deze champagne is erg geliefd bij onze klanten.

 

Jean-Pierre Lamoureux Champagne Rosé

 Aan de enigszins fuchsia-achtige kleur herken je dat je te maken hebt met een oorspronkelijke rosé, gemaakt van 100% pinot noir druiven. Daarna is deze wijn omgetoverd tot een ware schone champagne, waar het broodnodige bittertje doet denken aan een kir royal. De intense roze geur doet begeren, haar lekkere droge touch zet je aan tot drinken en de smaak van bosaardbeien en kersen doen je hopen op een volgend glas.

 

De Jean-Pierre Lamoureux Champagne Rosé is uitsluitend verkrijgbaar in 0,75L

De mooie rosé kleur van deze champagne komt uitstekend tot zijn recht in de doorzichtige fles en geeft de champagne een romantische uitstraling.

 

 

Jean-Pierre Lamoureux Champagne Prestige

De heldere, geel groene kleur van de champagne bevestigt de frisse, droge stijl van de wijn. De smaak is vol (nougat) en doet vooral denken aan witte vruchten. De mousse is zacht en kort. Een prettig zuur begeleidt je tot het eind. Een champagne met veel stijl en mooie textuur, die uitstekend geschikt is als aperitief en als begeleider van tonijn, salades en frisse gerechten.

 

De Jean-Pierre Lamoureux Champagne Prestige is uitsluitend verkrijgbaar in 0,75L

De Prestige champagne is gebotteld in een mooi vormgegeven, bruine fles met een stijlvolle afwerking. Het resultaat is een prachtige fles met allure.